آب بندی سرویس بهداشتی :
قصد داریم تا با استفاده از محصولات Zorlu رفع نم و رطوبت سرویس بهداشتی را بدون نیاز به تخریب شرح دهیم.

سرویس بهداشتی و هر بخش دیگری از ساختمان که با آب در ارتباط باشد نیاز به آب بندی و ایزولاسیون دائمی و مستحکم دارد که مطلوب بودن کیفیت این لایه به عوامل متعددی بستگی دارد.
یکی از این عوامل، کف سازی صحیح و اصولی است که زیر بنای اصلی مرحله ی آب بندی و عایق کاری سرویس بهداشتی محسوب میگردد. به مجموعه عملیات شیب بندی و کروم بندی، نرمه کشی و سایر عملیاتی که پس از اتمام مرحله بتن ریزی و سفت کاری در ساختمان صورت میگیرد تا آن محل قابل استفاده گردد، کفسازی گفته میشود. کروم بندی به معنای ایجاد سطح تراز جهت اجرای اندود سیمانی و زیر بنای اصلی مرحله شیب بندی میباشد. در این مرحله میتوان با استفاده از محصول ZA12 اندود سیمانی را با چسبندگی و ضریب آب بندی بالا اجرا نمود. به عملیات اجرای شیب و ایجاد کشش جهت هدایت جریان آب و فضولات به سمت آبراه یا لوله های فاضلاب و جلوگیری از تجمع آب و رطوبت در سطح، شیب بندی گفته میشود. در این مرحله نیز میتوان ملات شیب بندی را با استفاده از محصول آب بند ZA12 تهیه و اجرا کرد. پس از آن نوبت به عملیات نرمه کشی و اتمام مرحله کفسازی میرسد که با استفاده از محصول آب بنددوجزئی میتوان ملات نرمه کشی را تهیه و اجرا نمود.
آب بندی سرویس بهداشتی از صفر تا صد با استفاده از محصول T90
هدف از کف سازی سرویس بهداشتی ساختن سطح اتکائی مطمئن و مقاوم در برابرفشار و تنش های ناشی از نوسانات سازه ای میباشد چراکه کف سازی اصولی سرویس بهداشتی موجب افزایش استحکام و مقاومت سطح در برابر نفوذ و عبور رطوبت نیز خواهد شد.
پس از انجام مراحل زیرسازی و کف سازی سرویس بهداشتی، نوبت به اجرای مهمترین و حساس ترین مرحله، یعنی عایق کاری و آب بندی سطح میرسد که بعضا افراد جهت کاهش هزینه ها به اشتباه اجرای این مرحله را که نیازمند دانش و تخصص، اصول مهندسی و تجربه و مهارت عملی میباشد، به افرادی که دانش علمی کافی ندارند و صرفا به صورت تجربی و مطابق با سنت های پیشین، عمل مینمایند و متعاقبا دستمزد کمتری نیز می گیرند، میسپارند یا از محصولاتی با مرغوبیت کم یا شیوه های سنتی و منسوخ شده مانند قیر و ایزوگام استفاده می نمایند. این کار میتواند خسارات بی شماری هم به خود شخص کارفرما و هم ساکنان مجموعه وارد نماید ونه تنها موجب کاهش هزینه ها نمی گردد بلکه منجربه تحمیل نمودن هزینه های بیشمار و دوباره کاری جهت تعمیر یا تعویض، تخریب و نوسازی لایه آب بندی می گردد.
این در حالیست که با استفاده از چسب آب بندی نانو T90 میتوان با هزینه ای مناسب یکبار برای همیشه کار آب بندی و عایق کاری سرویس بهداشتی را انجام داد.
عملیاتی که قبل از کف سازی سرویس بهداشتی می بایست انجام شود:
عبور لوله کشی از کف ساختمان
عبور خرطوم و سیم کشی برق از کف ساختمان
عبور لوله های آب گرم پکیج از کف ساختمان برای گرمایش خانه
شیب بندی، کروم بندی و سیمانکاری و اجرای زیرسازی سرویس بهداشتی با استفاده از محصول ZA12
نرمه کشی و اتمام عملیات کفسازی سرویس بهداشتی با استفاده از محصول آب بند دوجزئی
مراحل اجرای صفر تا صد آب بندی و عایق کاری سرویس بهداشتی:
ماهیچه کشی و مقاوم سازی محل اتصالات و کف شور و لوله های تعبیه شده با استفاده از محصول آب بند دوجزئی
اجرای لایه ایزولاسیون و آب بندی با استفاده از محصول T90
اجرای توری جهت کنترل تنش های کششی و خمشی سازه در اطراف لوله ها، کنج ها و محل اتصالات، بعد از اجرای لایه اول ماستیک ایزولاسیون
کاشی کاری و ساخت ملات نصب کاشی با استفاده از محصول چسب کاشی زرلو
بندکشی و درزگیری بین کاشی ها و اطراف لوله و اتصالات با استفاده از محصول T90 و پودر بند کشی
تعاریف و اصطلاحات:
کروم بندی چیست :
به معنای ایجاد سطح تراز جهت اجرای اندود سیمانی و زیر بنای اصلی مرحله شیب بندی میباشد. جهت اجرای کروم بندی، بالاترین نقطه و پایین ترین نقطه سازه (یعنی نقطه خروجی آب) را مشخص می نماییم و اختلاف تراز این ۲ نقطه را به دست می آوریم و فاصله طولی بالاترین نقطه را با توجه به شیب مورد نیاز، تا پایین ترین نقطه، اندازه گیری می کنیم.
سیمانکاری و نرمه کشی چیست :
در این ۲مرحله از ترکیب مصالح خشک با آب و افزودنی های بتن و ملات برای مسطح کردن سطح نهایی استفاده میکنیم.
کف سازی چیست :
به مجموعه عملیاتی گفته میشود که پس از اتمام عملیات سفت کاری در ساختمان انجام میشود تا ساختمان را به حالت سکونت درآورد.
شیب بندی چیست :
به عملیات اجرای شیب در کف سرویس بهداشتی به منظور ایجاد کشش جهت هدایت جریان آب و فضولات به طرف کف شور گفته میشود که در فضاهایی با ابعاد کم با کم یا زیاد کردن ملات پشت موزاییک یا کاشی و در فضاهایی با ابعاد بزرگ تر، بوسیله شیب بندی و کروم بندی و شمشه گیری به طرف کفشو انجام و اجرا می شود.
محصولات کاربردی شرکت زرلو در آب بندی سرویس بهداشتی از صفر تا صد :
چسب بتن آب بند مایع غلیظ پلیمری با حالت امولسیونی بر پایه رزین های کوپلیمر میباشد . این چسب ها عموماً محلول های کلوئیدی از پلیمرهای مختلف در آب هستند که مقاومت کششی و خمشی و همچنین دوام بتن را افزایش میدهند . همچنین از این محصول می توان برای چسباندن بتن جدید به بتن قدیم و همچنین افزایش چسبندگی ملات های تعمیراتی به سطوح زیر کار استفاده نمود. همچنین چسب بتن آب بند مشکلات ایجاد درز سرد به دلیل عدم یکپارچکی بتن ، افزایش دمای هوا ، تاخیر در ساخت و حمل بتن و ... ایجاد می شود را برطرف می کند.
خواص و اثرات
- افزایش چسبندگی بتن یا ملات جدید به بتن یا ملات قدیمی
- آب بند کننده و افزایش نفوذ ناپذیری بتن در برابر عوامل محیطی
- کاهش اثرات جمع شدگی و انقباض و در نتیجه ایجاد ترک های انقباضی
- مقاومت بالا در برابر سیکل های یخبندان
- مقاوم در برابر نمک های یخ زدا
- ایجاد انعطاف پذیری مناسب برای ملات یا بتن
- حفظ کیفیت بتن در محیط های قلیایی
این محصول بر پایه سیمان و مواد معدنی به عنوان جز اول B و رزین اصلاح کننده پلیمری بر پایه اکریلیک به عنوان جز دوم A ، با قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالا، چسبندگی بالا به سطوح بتنی، مقاومت عالی در برابر آب شده است
این نوع آب بند کننده برای محافظت از سطح و عایق بندی محیط های مرطوب مانند سرویس های بهداشتی، حمام، استخر، بام، بالکن و تمامی سطوحی که با آب در تماس هستند مناسب می باشد
* خواص و اثرات
•رفع نفوذپذیری و آب بندی مقاطع مورد کاربرد
- محافظت سطوح در برابر کربناسیون و نفوذ یون کلر
- قدرت چسبندگی بسیار زیاد به سطوح زیرکار
- قابلیت پل زدن بر روی ترک های مویین
- مقاومت زیاد در برابر یخ زدگی
- مقاومت شیمیایی خوب در برابر بنزین، کلریدها، نمک های یخ زدا
- استحکام بسیار عالی در برابر مواد قلیایی و محلول اسیدهای غیرآلی ملایم
- ضد جلبک و خزه
این ماده که بر پایه رزین های آکریلیک و با بهره گیری از تکنولوژی نانو ساخته شده است، قابلیت ترکیب در هر نوع دوغاب را به راحتی دارا بوده و پس از اجرا، پیوند قوی با سازه اجرا کرده و دارای نفوذ بسیار عالی در سطح می باشد. با توجه بـه قدرت بالای واترپروفی و مقاومت در برابر فشار های منفی و مثبت آب ، بر روی تمامی سطوح نفوذپذیر از قبیل سیمانی، بتنی، سنگی، گچی، آجری، چوبی و ... قابل اجرا بوده و بصورت رزین و عایق کاربرد دارد.
* خواص
- عدم نیاز به سیمان کاری و ملات پلاستر پس از اجرا
- کاهش ضخامت لایه ایزولاسیون
- عدم ورقه شدن لایه های آب بندی به مرور زمان
- عدم آسیب پذیری و سوراخ شدن لایه در مقابل تنش های طبیعی سازه
- قابلیت ترکیب با انواع رنگ های آکریلیک (پایه آب).
توجه :درخصوص میزان مصرف هر یک از محصولات معرفی شده در این مقاله روی لینک محصول کلیک کنید .